In Genk ligt SAKAL, de Schutters-Academie-Limburg. Hier kunnen verschillende Olympische schuttersdisciplines beoefend en aangeleerd worden. Het gaat over onder meer pistoolschieten, karabijnschieten en schieten met luchtdrukwapens.

Sakal is een volledig uitgeruste sportschuttersclub, die voor het beoefenen van deze sporten maar liefst 18 verschillende schietlijnen ter beschikking heeft, allen ondergronds.

Sakalfoto1

 


 

De club biedt o.m. volgende infrastructuur:

5 banen op 10 meter, waarop men enkel mag oefenen met luchtdrukgeweren of pistolen (.177 / 4,5 mm) met eventueel draaischijven;

5 banen op 25 meter voor pistooldisciplines met verschillende kalibers, met draaischijfinstallatie (deze banen zijn eventueel ombouwbaar tot 5 banen op 10 meter);

8 banen op 50 meter voor vrij pistool en karabijndisciplines, enkel .22 LR om te oefenen in 3 houdingen: staande, knielend of liggend (deze banen zijn eventueel ombouwbaar tot 10 banen van 10 meter of tot 8 banen van 25 meter).

Sakalfoto5Sakalfoto3Sakalfoto4

Sakal is een private club die de sportieve gedachte hoog in het vaandel draagt. De club laat daarom ook alleen leden toe die volledig in orde zijn met de vereiste voorwaarden. Uiteraard kan je gerust eens een kijkje gaan nemen en er worden je graag alle nodige inlichtingen verschaft.

Voor de jongeren is het beoefenen van luchtdrukschieten toegelaten vanaf 14 jaar, mits de schriftelijke toestemming van hun ouders. De club zorgt ook steeds voor toezicht.

Iedereen die interesse heeft in de schietsport of in de club, kan zich wenden tot Sakal, op donderdag tussen 19 en 20 uur.

Copyright © 2020 SAKAL. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.